Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2021 17:53 - професор Асена Стоименова-Сербезова
Автор: valeska Категория: Други   
Прочетен: 4179 Коментари: 6 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Скъпи приятелю-антиваксър,

Като изключим, че не е тактично и никак не е приятелско да ми пращаш материали на тема “как ваксинираните си инжектирали генетична отрова” и как “ще умрат в най-скоро време”, бих искала, тъй като вероятно си пропуснал уроците по биология (а е напълно възможно биологията да не ти е била интересна, защото не си я разбирал - това не е ирония, може да не си имал добри учители), да ти споделя следното:

• За разлика от горното, когато се заразиш с COVID-19, ти “получаваш” целия вирус, с целия му генетичен материал, който навлиза в клетките ти и започва да се репликира. Заразяването с COVID-19 е много по-опасно, отколкото да получиш едно “парче от мъртъв протеин”. Естественият контакт с коронавируса може директно да увреди твоите клетки и да причини възпаление поради реакция на твоята имунна система, което може да причини увреждания на цялото тяло.

• иРНК ваксините са по-безопасни от произведените по традиционни методи ваксини, с които всички ние сме ваксинирани.

Технологията на иРНК-ваксини не е нова. Тези методи на производство на ваксини се прилагат още от 90-те години на миналия век – за лечение на рак напр. Към момента има клинични изпитвания за такива ваксини за Zika, бяс и цитомегаловирус (CMV). Помисли за производството на иРНК ваксини като един вид печатница – технологията е да направиш машините и мастилото, както и буквите – а след това “печаташ различни книги” – т.е. ваксини срещу различни заболявания.

• Макар явно да си забравил и уроците по имунология, бих искала да ти напомня, че животът на РНК е кратък и еднопосочен – от РНК не може да се направи ДНК, от ДНК може да се направи РНК.

П.С.

Умолявам те, приятелю, не пиши под поста ми, той е само информация, а не за започване на спор. Нямам намерение да споря и доказвам правотата си. Горното са общоизвестни факти и научни истини. А иначе всеки има право да вярва, в каквото поиска...

Моля, така, както аз не ти пращам материали, че има голям процент вероятност да умреш или да се усложниш, ако не се ваксинираш, да ми отвърнеш със същото уважение и да не ми изпращаш “информация” за това каква “отрова циркулира в кръвта на ваксинираните”.

Това, че си с юридическо или медицинско образование само го прави още по-тъжно... Различното ни отношение към ваксините не би следвало да се отрази на нормалното ни общуване. Различното отношение към ваксините означава, че по различен начин четем и разчитаме научна информация, че използваме различни източници на информация и че имаме различно ниво на доверие към науката и фармацевтичната индустрия. Нищо повече...

Няма да влизам в спорове, защото вярвам в науката. А тя казва, че ако ти си предубеден в нещо, дори излагането на обективни и логични факти няма да ти промени мнението. А времето и на двама ни е ценно, нали... Нека не спорим...

Можем да използваме това време за нещо много по-приятно и полезно. Само искам да ти кажа, че сайтовете с дезинформационни материали, от които ми препращаш линкове, за да се “информирам” как ще умра и ДНК-то ми ще бъде променено след ваксинирането, са спечелили за създателите си повече от 250 милиона щатски долара само за първите 6 месеца на 2020 година. Моля те, не ми изпращай линкове към тях. Аз не искам да съм част от тази печалба..

 



Тагове:   Личности,


Гласувай:
19



1. tonsun - Кристално ясна и точна! Без не...
02.11.2021 18:23
Кристално ясна и точна!
Без ненужната патетичност и истеричност, забелязана в противниците на ваксините.
Адмирации! (bow)
цитирай
2. starforlife - ~
02.11.2021 18:27
Цитирайки Проф. Асена Стоименова-Сербезова, в постинга написа:
иРНК ваксините са по-безопасни от произведените по традиционни методи ваксини, с които всички ние сме ваксинирани.
Технологията на иРНК-ваксини не е нова. Тези методи на производство на ваксини се прилагат още от 90-те години на миналия век – за лечение на рак напр. Към момента има клинични изпитвания за такива ваксини за Zika, бяс и цитомегаловирус (CMV). Помисли за производството на иРНК ваксини като един вид печатница – технологията е да направиш машините и мастилото, както и буквите – а след това “печаташ различни книги” – т.е. ваксини срещу различни заболявания.
Макар явно да си забравил и уроците по имунология, бих искала да ти напомня, че животът на РНК е кратък и еднопосочен – от РНК не може да се направи ДНК, от ДНК може да се направи РНК.
...
Само искам да ти кажа, че сайтовете с дезинформационни материали, от които ми препращаш линкове, за да се “информирам” как ще умра и ДНК-то ми ще бъде променено след ваксинирането, са спечелили за създателите си повече от 250 милиона щатски долара само за първите 6 месеца на 2020 година. Моля те, не ми изпращай линкове към тях. Аз не искам да съм част от тази печалба..

Мой коментар от средата на миналия месец от тук:
https://blackpredator.blog.bg/zabavlenie/2021/10/17/tyrgovsko-pitane.1784465
То и другите ми коментари показват как се води дискусията от едните и как от другите, но цитирам този, понеже е точно по горните думи на професорката.
В 13-ти коментар под постинга, линк към който дадох по-горе, моя милост написа:
Естествено, че съм се боцнал.
Както и абсолютно всички мои близки.
И доверявайки се не само на доста прочетеното от самия мен, а и на нидерландското правителство - с "Пфайзер".
Но и това да ви кажа, смешници. Защото изчаквах, но така или иначе няма да стигнете в "дискусията" (каквато вие никога не водите, а единствено тролите) до там, за да видите колко сте смешни:
иРНК е ваксината за възрастни именно против хепатит В.
Толкова за това как не било сигурно как действа и прочее, при положение, че британците от 2000 година снабдяват с такива (две) ваксини цял свят и с тях се прави ваксинирането против хепатит В вече над 20 години.
Принципът на разработка и по-основно технологията на действие са абсолютно същите като на настоящите ваксини с/у COVID.
Да не говорим, че както и при COVID, ваксинирането против хепатит В се осъществява на 4 дози и през годините протичат още не 1 и 2 реваксинирания.
Тоест, през няколко години се прави ново реваксиниране с/у хепатит В и досега странични негативи няма.

Така, че - аз не твърдя да съм специалист по всичкология (това е прерогатив на Венци), но има неща, по които знам толкова, колкото вие и 1/100 не знаете, но ви дай да ТРОЛИТЕ, без поне малко от малко логика да има в троленето ви.
Но пък като компютърен инженер и то не само по диплома, мога да ви кажа, че антиваксърството генерира милиони в нечии сметки от "тривагонници" като вас, на които не само Интелектът е закърнял, а и не искате поне да четете по-умните от вас.

И само сравнете насрещната "дискусия".
За това какви заболявания се сравняват с COVID дори дума няма да отварям, още по-малко как лъжливо се представят статистиките.
(Това съм го направил в другите си коментари там.)
цитирай
3. dobrodan - Постингът е шедьовър, страхотен е :).
02.11.2021 18:27
Питам се колко души знаят какво е РНК, още повече иРНК :):):):):).
Питам вече няколко души кога ще умра. Удължиха живота ни до 5 години след ваксината :):):):):).
Значи, ако утре ме блъсне кола, ваксината ще е виновна.
Олекна ми.
Ако все пак изживея повече от 5 години, как ще се оправдавам :(?
Срамота един вид.....
Виждах, че хората изпростяват все повече и повече, мислех, че са изолирани случаи.
Е - не са.
Как да се гордея, че съм българин.......в настоящето...
Винаги сме поне 20 години след маймуните.
цитирай
4. notfun - Адмирации! (bow) цитирай
02.11.2021 22:56


и от мен,поздравления..
страхотен отговор, валеска!!)
цитирай
5. valeska - Благодаря на коментиралите..
03.11.2021 08:27
Трябва ни ново Възраждане, будители и ограмотяване на народа. И не само за ваксините... С обиди и пустосване няма да стане!!!
цитирай
6. luky - !
03.11.2021 15:26
Поздрави за чудесния пост!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valeska
Категория: Музика
Прочетен: 877371
Постинги: 530
Коментари: 4780
Гласове: 23192
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031